چرا چاقوهای آشپزخانه در رنگ های مختلف تولید می شوند؟
علت رنگ بندی چاقو آشپزخانه موضوعی است که ما هیچ وقت به آن فکر نکرده ایم. همیشه تصور میکردیم که به علت زیبایی دسته ای چاقوهای آشپزخانه رنگارنگ تولید میشوند. موضوع جذاب امروز ما در تیم دس ساز چیزی است که ما همواره بدون توجه به علت آن از کنارش بی تفاوت گذشته ایم، درحالی که شاید دانستن و خواندن آن خالی از لطف نباشد.
رنگ بندی چاقوهای آشپزخانه
کد های رنگ بندی بین المللی به شرح ذیل هستند:
قرمز: گوشت قرمز خام
زرد: طیور
آبی: ماهی خام
سبز: میوه یا سالاد
سفید: نان و پنیر و محصولات لبنی
قهوه ای: گوشت پخته
سیاه: انوع برش روزانه
حقیقت تعیین رنگ بندی
ایده کددار کردن رنگ دسته های چاقو بسیار خوب به نظر می رسد. چاقوهای رنگی برای استفاده عمومی در آشپزخانه های حرفه ای عالی است. این قانون به کارکنان آموزش می دهد که با رعایت این سیستم، در آشپزخانه به شکل حرفه ای حضور پیدا کنند. رعایت موضوع نقش خاص هر چاقو در مکانهای بزرگ قطعا مزیت های بسیاری به همراه دارد، که در ادامه آن موارد را بیان می کنیم. در ادامه چند مورد از علت ها را بیان می کنیم:
علت رنگ چاقو آشپزخانه
1. جلوگیری از آلودگی های متقابل
امروزه بهداشت یک چالش مهم و حیاتی به شمار میرود چرا که افراد به دنبال غذایی هستند که علاوه بر خوشمزگی آسیبی به سلامت آنها وارد نکند. به همین دلیل توجه به دستههای رنگی چاقو در آشپزخانهها به ویژه رستورانها بیش از همیشه مورد اهمیت قرار دارد. کدهای رنگی برای جلوگیری از آلودگیهای انواع مختلف مواد غذایی عالی است. به طور مثال اگر با همان چاقوی برش گوشت مجدداً برای خور کردن سبزیجات استفاده کنید، انتقال آلودگی متقابل آسان است. این کار میتواند منجر به مسمومیت و بیماری شود.
همچنین به دلیل دستههای نایلونی مانند این چاقوها به راحتی تمیز میشوند. به همین خاطر افرادی که مسئول ایمنی و سلامت مراجعهکنندگان خود هستند باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند.
2. جلوگیری از انتقال طمع
بعد از موضوع بهداشت، حفاظت از انتقال طمع مهم است. استفاده از چاقوی یکسان در آمادهسازی غذا، طعم و مزه یکی را به دیگری میآورد. رعایت این موضوع تأثیر شگفتانگیزی بر روی نتیجه خواهد گذاشت.
3. سرعت در کارها
زمان در آشپزخانه رستورانها امری بسیار مهم است، به همین علت استفاده از ابزار مناسب کار و مطابق با نیاز سرآشپز موجب تسریع روند پخت خواهد شد.
آیا در خانه نیز باید قانون کد های رنگی را رعایت کنم؟
استفاده از چاقوی مشکی یا هر رنگ و طرح دستهای دستساز دیگری در آشپزخانه شما هیچ اشکالی ندارد. پر واضح است که قبل از هر استفاده آن چاقو تمیز و ضدعفونی میکنید. این طرح کددار رنگ برای پیادهسازی بهترین روشهای ایمنی مواد غذایی در آشپزخانهها است و در واقع هیچ قانون خاصی برای عموم مردم در استفاده از رنگها وجود ندارد. رعایت این موضوع در خانه چیزی نیست که شما نیاز مبرمی به آن داشته باشید. در واقع شما باید هر محصولی که مطابق نیاز شماست و ارزش خرید دارد تهیه و استفاده کنید. بهترین نوع چاقو در حال حاضر چاقو زنجان است قبل از خرید حتما در مورد آن مطالعه کنید.