ضررهای هنگفت جوانان در سایتهای قمار/ به باد رفتن ۸۶۰ میلیون تومان با بازی ۴ روزه در سایتهای قمار!
عمده شعارهای تبلیغاتی توسط سایتهای شرطبندی و قمار با عناوینی همچون “پولدار شدن آسان است” یا “چند برابر کردن پول” صورت میگیرد و گردانندگان این سایتها با تبلیغات در فضای مجازی مخصوصاً شبکههای اجتماعی، نوجوانان و جوانان را به دام میاندازد.
سایتهای قمار و شرطبندی در سراسر دنیا کاربران زیادی را به خود جذب کرده و با سوءاستفاده از کاربران درآمدهای میلیونی و میلیاردی را نصیب گردانندگان خود میکند.
این سایتها به نحوی برنامهریزی شدهاند که کاربران را وسوسه میکند و کاربر پس از یک مرتبه برنده شدن در یک بازی، ترغیب میشود که در بازیهای دیگر شانس خود را دوباره امتحان کند که این امر با توجه به ریسک بالایی که دارد میتواند کاربر را یکباره از اوج به زیر بکشاند.
شعارهای فریبنده در سایتهای شرطبندی
عمده شعارهای تبلیغاتی توسط سایتهای شرطبندی و قمار با عناوینی همچون “پولدار شدن آسان است” یا “چند برابر کردن پول” صورت میگیرد و گردانندگان این سایتها با تبلیغات در فضای مجازی مخصوصاً شبکههای اجتماعی، نوجوانان و جوانان را به دام میاندازد.
افراد با ورود به این قبیل سایتها، به طمع به دست آوردن پول بیشتر ترغیب شده تا برد خود را افزایش داده یا باخت خود را جبران کنند که در نهایت باعث گرفتار شدن بیشتر آنها در دام گردانندگان این سایتها میشود و نتیجهای جز اعتیاد به قمار و شرطبندی ندارد.
گردانندگان سایتهای قمار و شرطبندی به صورت حساب شده شرکتکنندگان در این سایتها را با اندکی سود تطمیع کرده تا مبالغ بالاتری را برای ادامه فعالیت خود سرمایهگذاری کنند تا در فرصت مناسب تمام سرمایه قربانی را بالا بکشند.
هیچ تضمینی برای دریافت جایزه یا پول در سایتهای شرطبندی وجود ندارد
با توجه به مجرمانه بودن این سایتها، در صورت برنده شدن اعضاء، هیچ تضمینی برای دریافت جایزه یا پول وجود ندارد، در بیشتر موارد مدیران چنین سایتهایی اقدام به مسدودسازی حساب کاربری افراد میکنند که پس از آن کاربران هیچگونه دسترسی به حساب کاربری خود ندارد و تمام سرمایه خود را بهراحتی از دست خواهند داد.
در سایتهای شرطبندی با فراتر رفتن مبالغ، برنامه طوری پیش میرود که برگههایی که به فرد داده یا تاسهای که برای او ریخته میشود به گونهای است که کاربر میبازد.
به گفته کارشناسان پلیس فتا،درگاههای بانکی کشور مستقیماً در اختیار قماربازان قرار نمیگیرد و سایتهای شرطبندی اقدام به اجاره درگاه بانکی میکنند؛ برخی از مجرمان سایبری نیز در قالب سایتهای شرطبندی و قمار اقدام به سرقت اطلاعات حساب بانکی قربانی کرده و با در اختیار گرفتن رمز پویا و اطلاعات کارت بانکی که توسط خود قربانی در اختیار مجرمان گذاشته میشود اقدام به برداشت از حساب بانکی قربانی میکنند.
مدیران سایتهای شرطبندی بعضاً با طراحی درگاههای بانکی پرداخت الکترونیکی جعلی بهصورت بسیار مشابه نسبت به درگاه بانکی اصلی، اقدام به سرقت تمامی اطلاعات کارت بانکی افراد میکنند که “فیشینگ” به شمار میرود و بعد از مدتی این اقدام به برداشت غیرمجاز از طریق اطلاعات کارت بانکی میکنند یا این اطلاعات را با قیمتهای کلان به سایر سودجویان به فروش میرسانند.
استفاده کلاهبرداران سایتهای شرطبندی از کارتهای بانکی اجارهای
سرهنگ داود معظمی گودرزی؛ رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در همین رابطه به تسنیم میگوید: در حوزه جرائم شرطبندی، کلاهبرداران از کارتهای اجارهای استفاده میکنند، زمانی با هویت دیگر و با شناسنامه و کارت جعلی این کار را انجام میدادند اما اکنون با توجه به فرآیند تعریف شده در حوزه بانکی، جلوی این فرآیند گرفته شده است، اکنون کلاهبرداران در این حوزه، دو شگرد را انجام میدهند؛ نخست اینکه از هویت افرادی که خیلی به این موارد قائل نیستند و ممکن است سواد پایینی داشته باشند برای بازگشایی حسابها سوءاستفاده کرده و نهایتاً از کارتهای بانکی این افراد نیز بهره میبرند.
در کنار این موارد، این افراد سودجو، تبلیغاتی را در شبکههای اجتماعی با عنوان کسب و کار انجام میدهند و پس از این تبلیغات را انجام دادند و افراد را جذب خود کردند، اطلاعات کارت بانکی را از آنها گرفته یا دسترسی اپلیکیشنها را از آنها اخذ کرده و سوءاستفاده خود را انجام میدهند.
در غالب موارد نیز، افرادی که به این عنوان مورد طعمه قرار گرفتند متأسفانه یا ناآگاه هستند و به وهم فعالیت در یک کسب و کار با این افراد همکاری میکنند.
یکی از کاربرانی که با عضویت در این سایتها، دچار ضرر هنگفتی شده بود، درباره نحوه عضویت در این گونه سایتها میگوید: من در تلگرام عضو کانالایی مربوط به شرطبندی و قمار بودم، در ابتدا با توصیه گرداندگان این سایتها، مبلغ 200 میلیون تومان را واریز کردم و طی یک شبانهروز، پس از بازی کردن در این سایتها، 200 میلیون من تبدیل به 500 میلیون شد.
در ادامه به من گفتند که مبلغ شرطبندی را بالاتر ببرم و دو میلیارد تومان برنده شوم، که من نیز به بازی ادامه دادم اما تمام 500 میلیون تومان از بین رفت و باختم؛ مدیران این سایتها مجدداً به من پیشنهاد دادند که مجدداً 200 میلیون تومان برای بازی کردن در سایتهای شرطبندی سرمایهگذاری کنم و پول به باد رفته خود را دوباره به دست بیاورم، من نیز به گمان اینکه 200 میلیون تومان سرمایه اولیه من بازگردد، دوباره حساب کاربری خود را 200 میلیون تومان شارژ کردم البته قصدم این بود که فقط پول اولیه من بازگردد و دیگر به بازی کردن ادامه ندهم اما به شارژ کردن حساب و بازی کردن خود ادامه دادم و در نهایت در مجموع چهار روز، 860 میلیون تومان پولم به باد رفت و در تمام بازیها باختم؛ این 860 میلیون تومان را نیز در ازای فروش منزل خود به دست آورده بودم و قصد داشتم خانه بزرگتری بخرم اما کل پول من به باد رفت.
این مالباخته میگوید: اگر یک بار در این سایتها بازی کنید، دیگر نمیتوانید آن را کنار بگذارید، آنقدر مجذوب آن میشوید که مدام به فکر بازی کردن و به دست آوردن روش پول درآوردن در این سایتها هستید، من تا دو، سه هفته پس از باخت نتوانستم موضوع را به همسرم بگویم اما همسرم پس از اینکه در جریان موضوع قرار گرفت، از من جدا شد و مهریهاش را به اجرا گذاشت.
مشکلات روانشناختی متعدد در پی بازی کردن در سایتهای قمار
آسیبهای روانشناختی نظیر افسردگی، اضطراب، خود کمبینی و آسیبهای جسمی از قبیل بدخوابی، کمخوابی، مشکلات ارتباطی و آسیبهای بازداشت شدن وحتی اقدام به خودکشی در پی باختهای پیدرپی، از تبعات فعالیت در این سایتها برای افراد مخصوصاً جوانان و نوجوانان است.
بنابر آخرین آمار ارائه شده توسط سردار وحید مجید؛ رئیس پلیس فتا 6 هزار و 157 سایت و 730 وبسایت که در حوزه شرطبندی فعالیت میکردند، شناسایی شدهاند و با 2 هزار و 884 مورد از این سایت و وبسایتها برخورد قضایی شده است.
پلیس فتا همواره از کاربران فضای مجازی خواسته از عضویت و فعالیت در این سایتها خودداری کنند و سرمایهای را که به سختی به دست آوردهاند، دستمایه سوءاستفاده عدهای سودجو قرار ندهند.
انتهای پیام/