اقتصادییاداشت ها

مبحثی پیرامون کارآفرینی در بوکان

* دکتر امیر عباسی
(دانش پژوه دکتری)

شرایط اقتصادی مردم بوکان به گونه‌ایست که نیاز به ایجاد و توسعه کسب و کارها روز به روز بیشتر احساس می شود. در این شرایط مسؤلین اعم از نماینده مجلس و… باید در “کارآفرینی” بستری جهت امنیت سرمایه گذاری ایجاد و با تربیت کارآفرینان روند ایجاد درآمد و اشتغال زایی را بهبود دهند.
اما مساله مهم این است که آیا از کارآفرین حمایت می شود؟
به زبان ساده،«کار آفرینی » همان فرایند امیدوار کننده کسب‌وکار (شرکت) بر مبنای حمایت یک فکر و ایده نو در بوکان است.
اکنون در عرصه صنعتی بوکان، افراد خلاق و نوآور به‌عنوان کار آفرین ها، منشأ تحولات بزرگی در عرصه تولید و خدمات اعم از ادوات کشاورزی در بوکان شده‌اند، که حتی بانی صادرات به کشور های همجوار گردیده است. لذا این یعنی پتانسیل بالقوه جهت حمایت و گسترش آن.
وقتی مسیر حوادث، وقایع و روند فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی بوکان را بررسی می‌کنیم، در می‌یابیم که مردم همواره به دنبال تغییر هستند و در این میان، افرادی بوده‌اند که از قوانین کلی شرایط جغرافیایی بوکان تبعیت نکرده و با همان کمبود و‌کاستی ها باعث تغییر در شهر خود و به ‌طور کلی گاها جوامع بشری شده‌اند.
جامعه بوکان ، توسعه خود را مدیون انسان‌هایی است که قادر به تبدیل «رؤیاها و ایده‌های خلاقانه خود به حقیقت» بوده‌اند که روحیه استقلال‌طلبی برای کاوش موقعیت‌های جدید را داشته‌اند و از جرأت کافی برای مبارزه با روش‌های متداول و جا افتاده برخوردار بوده‌اند.
این عاملان تغییر در بوکان ، روزی شخصیت و روحیه‌ای داشته‌ اند که امروزه « کارآفرینی » نا امید و دلسرد گردیده اند.
کارآفرینی هم دارای بعد نظری (تئوریک) و هم دارای بعد عملی (کاربردی) است که می‌توان در آینده با روش‌های مختلف آموزشی، که قابلیت اجرایی را دارد به آموزش کارآفرینان همت گماشت و آینده بوکان از نظر اشتغال امیدوار کننده باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا