گفتگوی تلویزیونی با مردم آذربایجان غربی با طعم قومیت گرایی!
روز گذشته یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در تشریح برنامههای خود در گفتگوی تلویزیونی با مردم آذربایجان غربی فراموش کرد که این استان، یک استان رنگین کمانی است و با نگاهی تک بعدی، به تک صدایی و تک روی های خود ادامه داد و خواستار حمایت هم زبانان آذری شد.
به گزارش خبرنگار کردپرس، با نزدیک شدن به روز انتخابات، فضای رقابتی تشدید می شود و نامزدها تمام داشته های خود را به کار می برند تا بتوانند رضایت مردم را جلب کنند. مناظره های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری به اتمام رسیده و بنا به گفته کارشناسان چنگی به دل نزدند. با وجود این گفت و گوی های تلویزیونی با شبکه های استانی همچنان در جریان است. اما شاهد برخی تخلفات انتخاباتی و بی اخلاقی های قومیتی توسط بعضی کاندیداها و حامیان آنها هستیم.
کوبیدن بر طبل قومی گرایی و نفرت پراکنی علیه اقوام دیگر، با شعارهای نخ نما شده دیگر خریدار ندارد اما انگار برخی از نامزدها هنوز مایل اند تا این حربه ها را علیرغم ممنوعیت شان به کار بگیرند.
استفاده ابزاری از پایبندی به قوم و ریشه هویتی هر شخص برای جمع آوری رای، غیر اخلاقی و غیر حرفه ایی است. اینکه نامزدی در مناظره به زبان آذری شعری بخواند یا در گفت و گوی تلویزیونی خود از هم زبانان آذریش تقاضای رای کند غیر از هوچی گری و عوام فریبی چیز دیگری نیست.
دیگر زبان، نژاد، قومیت، مذهب نشان برتری نیستند و این عملکرد و کارنامه هر نامزد انتخاباتی است که باید معیار انتخاب مردم قلمداد شود. اما روز گذشته ٢٣ خرداد ماه، یکی از نامزدها انتخابات ریاست جمهوری در تشریح برنامههای خود در گفتگوی تلویزیونی با مردم آذربایجان غربی فراموش کرد که این استان، استان رنگین کمانی است و با نگاهی تک بعدی، به تک صدایی و تک روی های خود ادامه داد.
در حالیکه ارومیه به دلیل تنوع قومیتی و گویشهای مختلف به ۷۲ ملت مشهور است و بافت جمعیت استان شامل شیعیان، اهل تسنن و یک درصد اقلیتهای دینی از جمله ارامنه، کلیمیان و زرتشتیان و آشوریان را تشکیل می دهند. مردم آذربایجان غربی به زبانهای آذری، کردی، آشوری، ارمنی و کلیمی تکلم میکنند.
اما نامزد انتخاباتی مذکور که با مردم آذربایجان غربی صحبت می کرد بیشتر بر کلمه منطقه آذربایجان تاکید داشت تا نام کامل استان و در بخشی از سخنانش ترجیح داد به زبان آذری صحبت کند در حالی که نیمی از مردم آذربایجان غربی، کردزبان هستند و سایر اقلیت زبانی نیز در این استان ساکن اند.
او در حالیکه که می گفت: «تمامی اقوام و ادیان در این کشور به مانند تابلویی ارزیابی برای توسعه و پیشرفت ایران در تلاش هستند»، اما در بخشی از اظهارت خود، سخنان خود به زبان آذری گفت: «در رقابتی نابرابر دست یاری به دیار پدر و زبان مادری دراز میکنم؛ صدایم را به خواهرانم و برادرانم برسانید».
او همچنان که از هم زبانانش تقاضای حمایت داشت، افزود: «قومیت باید به عنوان یک نعمت برای توسعه در کشور تلقی شود، نه یک تهدید».
نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین احیای جایگاه آذربایجان، حضور نخبگان ترک زبان در تصمیم گیریهای کلان مدیریتی، بازگرداندن صنایع مادر به استانهای ترک نشین را وعده داد و به کل رنگین کمانی بودن استان آذربایجان غربی را فراموش کرد و با تاکید بر تنها ترک نشین بودن استان از حربه غیر اخلاقی قومیت گرایی استفاده کرد.
نامزد مذکور تاکید کرد: «دولت آینده نباید دولتی گروه سالاری باشد؛ قطع یقین این قول را به مردم عزیز آذربایجان میدهم که از نخبگان، جوانان و بانوان در سطح تصمیم گیریهای عالی بهره مند خواهم شد».
اما این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادش رفت که توسل به موارد قومیتی و هویتی در تبلیغات انتخاباتی خلاف قوانین است و این گونه نمی توان سبد رای خود را سنگین کرد. چرا که قومیتگراییها بنا به هر دلیل و منفعت شخصی یا غیرشخصی به سطح کلان ملی راه مییابد به صورت مستقیم احساس دیگر قومیتها را تحت تأثیر قرار داده و سبب جدایی و تفرق میشود.
باید گفت؛ حرکات نمایشی و استفادههای ابرازی از زبان و قومیت و ریشه های هویتی سبب کسب رای بیشتر برای نامزد انتخاباتی نخواهد شد، پس بهتر است نامزدهای ریاست جمهوری به جای احساساتی کردن فضای انتخابات به ارائه برنامه های عملی خود بپردازند در غیر این صورت شانسی برای پیروزی نخواهند داشت.